Maandag 27 april : Koningsdag - NDSM VRIJHAVEN - Noorderlicht
Alle koningen nog aan toe! Wat een programma staat hier op jou te wachten vandaag! De hele NDSM werf is één bruisend, dampend feest waar zowel hele kleine als hele grote kinderen de hele dag plezier kunnen maken met elkaar. Echt zoals Koningsdag bedoeld is: vrij toegankelijk, gemoedelijk, over podia en met vrijmarkt en al.

Op ons buitenpodium staan 3 hele dikke live-acts geprogrammeerd en draaien 2 super-dj's de hele dag aan elkaar. Vanaf 20:00 uur gaan we binnen door met een hele lekkere oranje afterparty vol disco en een beetje deep-house. Zie onze 'flyer' voor de hele line-up en de tijden. Op www.ndsm.nl kun je het programma van de werf bekijken. 

Overdag alles gratis

Entree afterparty (na 20:00 uur) 5,00
Meer Aanvang: 10:00uur
Vrijdag 01 mei : Dicht op 't Vuur: EUROCINEMA
We beginnen het zomerseizoen gelijk goed met een denderend optreden van niemand minder dan de band Euro Cinema. Euro Cinema is een Nederlandse instrumentale funkband. Geobsedeerd door grooves, geïnspireerd door jazz en geleid door een gierend Hammond orgel en chicken pickin’ gitaar. De energieke funksound doet regelmatig denken aan achtervolgingsscènes in oude B-films: vandaar de bandnaam.

Aanvang 21:30 uur

Gratis entree
Aanvang: 21:30uur
Zaterdag 02 mei : Noorderlicht LIVE: GUSTAVITO (Brazilië)
Heb je eenmaal contact met Braziliaanse muzikanten, dan volgen er jaarlijks steeds meer optredens van verschillende bands die Europa aandoen. Vanavond staat een solo-optreden van Gustavito op het programma. Deze rasmuzikant richtte in 2011 zijn band Bicicletta op en is inmiddels toe aan zijn 3e cd. In zijn muziek kruist hij latino met funky jazz en soul.

https://www.youtube.com/watch?v=NjF8_n5T8fk

Gratis entree
Aanvang: 21:30uur
Zondag 03 mei : Grassroots: DJ POLYESTA
Met het lekkere weer in de lucht maken we jouw zondagmiddag tot een heerlijke ervaring hier aan de oevers van het IJ. Languit in het gras of hangend in een luie stoel, kun je genieten van zon, snacks en witbier terwijl onze vaste huis-DJ's jouw favoriete soundtrack draaien. Urenlang bijkomen van een wild weekend of juist lekker fris de zondag ingaan... het kan bij ons en je bent meer dan welkom.

Vandaag: DJ PPOLYESTA 

Gratis entree
Aanvang: 15:00uur
Vrijdag 08 mei : Dicht op 't Vuur: CAPTAIN HOOK
Vanavond een band die jaarlijks terugkeert bij ons op het podium. Omdat het aardige gasten zijn, maar vooral omdat ze zo goed zijn! Captain Hook speelt met veel overtuiging high-energy grooves met lekkere melodieën en spetterende improvisaties. Jaren 70-toetsensounds gaan samen met hedendaagse beats, funky bas, catchy gitaarrifs en bebop saxofoonlicks in de blender van de Captain. Dat levert een eigentijdse mix op van dansbare jazz en spannende soundscapes.

Gratis entree
Aanvang: 21:30uur
Zaterdag 09 mei : Noorderlicht LIVE: COLLECTIEF EXPLOSIEF!
Vanavond presenteert Collectief Explosief hun nieuwe album bij ons! Dat is bijzonder want deze band gaat keihard het laatste jaar dus we zijn vereert hun nieuwe werk voor het eerst bij ons te horen.

Zodra Maya en haar vijf dorstige knappe mannen je te grazen nemen met hun overweldigende energie, gaan de remmen al snel los op de dansvloer. Ze lijken in de eerste oogopslag wat onschuldig, maar zoals hun bandnaam dat al voorspelt zal de show zeker niet zoetsappig eindigen.

Gratis entree

Aanvang: 21:30uur
Zondag 10 mei : Grassroots: DJ FEETBACK
"Sit back with DJ Feetback"

Met dit motto kondigen wij onze huis-DJ van vandaag aan. Zijn enorme verzameling nodigt je uit om vooral te genieten van al het moois dat is verschenen in de oneindige muzikale wereld. Herkenbare platen wisselt hij af met onbekende pareltjes. Allemaal bedoelt om jouw zondagmiddag hier van een gouden, muzikaal randje te voorzien.

Gratis entree

 
Aanvang: 15:00uur
Donderdag 14 mei : HEMELTJELIEF! Festival
Wat 7 jaar geleden begon als een uit de hand gelopen verjaardag, is in korte tijd uitgegroeid tot een volwassen festival voor kinderen, ouders en feestneuzen uit het hele land. De gemoedelijke sfeer, het skala aan leuke activiteiten en natuurlijk de geweldige live-bands en DJ's hebben Hemeltjelief in de loop der jaren overtuigend op de 'festivalkaart' gezet. We zijn super-trots dat dit evenement als 'kindje van Noorderlicht' is opgegroeid en dat we jullie nu weer kunnen uitnodigen voor een spetterende editie. Kijk voor alle info + kaartverkoop op:

www.hemeltjelieffestival.nl
Aanvang: 11:00uur
Vrijdag 15 mei : Dicht op 't Vuur: BUFFO'S WAKE
Soms meldt een band zich aan op tournee waarvoor je direct je programmering aanpast. Buffo's Wake is zo'n band. Zij stonden al op grote podia van o.a. Glastonbury en Secret Garden en touren deze maand door de Benelux. Deze mannen staan als ware energie-bommetjes op het podium en na afloop ben je totaal uitgeput en opgeladen tegelijk en heb je alleen nog medelijden met hun instrumenten. In de woorden van Playground Festival:

"Storming gypsy bangers! Twisting folk with a heavy smattering of pounding gypsy dance music – while very new to the scene, Buffos Wake work the crowd like pros, jumping, dancing and bringing you headfirst in the world of eastern European madness – we love them. Sounds like the gate has swung shut behind you at the abandoned fairground"

Gratis entree

Aanvang: 21:30uur
Zaterdag 16 mei : WICKED JAZZ SOUNDS FESTIVAL
Onze vrienden van Wicked Jazz Sounds gaan buiten spelen! Voor het eerst in hun lange bestaan organiseert dit fantastische muzikale collectief een festival onder de blauwe hemel en dan ook nog eens bij ons. Dat vinden we niet alleen een hele eer, dat vinden we vooral gewoon een enorme aanwinst: voor de stad Amsterdam en voor al die artiesten die deze dag van een te gekke muzikale omlijsting gaan voorzien.

Wil jij bij deze eerste editie meemaken hoe een nieuw, jazz-festival wordt geboren, ga dan nu naar https://www.facebook.com/events/916691321708476/

Aanvang: 12:00uur
Zondag 17 mei : Grassroots: DJ FEETBACK
Met het lekkere weer in de lucht maken we jouw zondagmiddag tot een heerlijke ervaring hier aan de oevers van het IJ. Languit in het gras of hangend in een luie stoel, kun je genieten van zon, snacks en witbier terwijl onze vaste huis-DJ's jouw favoriete soundtrack draaien. Urenlang bijkomen van een wild weekend of juist lekker fris de zondag ingaan... het kan bij ons en je bent meer dan welkom.

Vandaag: DJ FEETBACK

Gratis entree 
Aanvang: 15:00uur

Programma archief