Maandag 21 april : PAAS aan 't IJ
Vandaag komt de Paashaas langs bij Noorderlicht! Dat betekent een middag vol spelletjes, knutselen en eieren schilderen. Ook serveren wij een heerlijk Paasbrunch-buffet die duurt van 12:00 tot 16:00. Er staan verschillende bandjes en dj's op het buitenpodium te spelen dus het wordt echt de allerbeste en gezelligste Paasbrunch van Amsterdam. Je hoeft niet te reserveren dus kom lekker langs en laat je verrassen!
Aanvang: 12:00uur
Zaterdag 26 april : KONINGSDAG LIVE!
Noorderlicht is ook dit jaar weer onderdeel van NDSM Vrijhaven, het allerleukste festival met Koningsdag in Amsterdam. Overdag spelen overal bandjes en is er een grote vrijmarkt waar kunstenaars tussen de kinderen hun specialiteiten vertonen. Bij de verschillende horecaplekken en tussen containers worden feesten gegeven en kun je terecht voor lekker eten en drinken. 

Oproep: alle kinderen die goed muziek kunnen maken, een mop willen vertellen of een kunstje willen doen op ons grote kleine buitenpodium, die kunnen op Koningsdag optreden! Meld je aan via jasper@noorderlichtcafe.nl en trek je allermooiste outfit aan!


Meer Aanvang: 10:00uur
Vrijdag 02 mei : DICHT OP HET VUUR - Laurens Joensen
Druk met Gitaren voor Mali en de band van vluchtelingen uit de vluchtkerk, heeft deze wereld troubadour toch nog tijd zijn kunsten te komen vertonen als power trio. Drum bas en gitaar spelen vanavond de Malinese Blues.
Aanvang: 21:00uur
Zaterdag 03 mei : Rikkie B & FrikoNiko Late Night Galore
Al jaren, maken deze twee het nachtleven, op zijn zachtst gezegd, mooier. De muziek: dansbaar, het bier: vloeibaar en het pontje gaat tot laat. Wat er allemaal gaat gebeuren is een grote verrassing. Bereid je voor op een heerlijke nacht, kom, en oefen alvast je zomerse danspasjes, voor wat een mooi seizoen gaat worden.
Aanvang: 22:00uur
Vrijdag 09 mei : DICHT OP HET VUUR - Slow Jeff & the Tears
Met politiek heen een weer dansende wijzende vingers bespelen Slow Jeff and The tears het publiek. Intens, dansbaar en meeslepende rollende rock maakt zich heer en meester over de meest magische uithoek van ons mooie IJ.
Aanvang: 21:00uur
Zondag 11 mei : Grassroots: DJ Feetback
Lekker hangen in het gras met witbier en warme nacho's uit de oven? Dat kan op deze luie zondag bij Noordericht als op geen andere plek. En dan hebben we ook nog DJ Feetback achter de draaitafels staan. Deze man draait gerust een marathonsessie als 'ie er zin in heeft, vol heerlijke platen van over de hele wereld bij elkaar verzameld.   
Aanvang: 15:00uur
Vrijdag 23 mei : DICHT OP HET VUUR - Flavia Faas
Geïnspireerd door Tom Waits, Tori Amos, Björk, Amanda Palmer, Erik Satie en Monty Python, zet Flavia faas een intieme show neer. Van achter haar piano, zijn de teksten te plaatsen tussen Tom Waits en Monthy python. Bij vlagen hilarisch, en fijn om bij weg te dromen in de vlammen van het kampvuur. Of Natuurlijk in het onderste van het glaasje. Love Death & Vegetables is haar debuut album en is hier te beluisteren http://www.flaviafaas.net/music.html
Aanvang: 21:00uur
Vrijdag 30 mei : DICHT OP HET VUUR - De Nachtdienst
Met Claudius de Krentenkoning aan het roer kan alles gebeuren. Achter hem staat een 8 koppige band met een strake ritme sectie en oa een bariton sax. Dikke beats, vuige rap, en wonderlijke melodien laten je denken dat het vuur niet voor, maar op het podium brand.

Aanvang: 21:00uur
Vrijdag 06 juni : DICHT OP HET VUUR - Pino Blits Duo
Net een kleintje op de wereld gezet, en genietend van het mooie leven, spelen Pino en Blits akelig mooi op gitaar en accordeon. Zachte gipsy ritmes en melodien van lang vergeten klanken kunnen niet beter tot hun recht komen dan met dit prachtig uitziende en klinkende duo.

Aanvang: 21:00uur
Vrijdag 27 juni : DICHT OP HET VUUR - SkunkFunk
De drijfveer van de band is het geloof in de energie en de wisselwerking die ontstaat wanneer er muziek vanuit het hart en met plezier gespeeld wordt. SkunkFunk wil wat los maken! Zo kunnen de lyrics een boodschap bevatten of herkenning geven en staan ze samen met de muziek garant voor een feest!

Aanvang: 21:00uur

Programma archief